Wie zijn we?

 

Kennel Fan 't Âlde Gea is opgericht in 1993 door mijn moeder, Anneke Oudega, toen onze eerste Hollander Elke van de Sylvesterstee een nestje kreeg. Uit dit A-nest is Afke Fan 't Âlde Gea bij ons gebleven. Indertijd woonden ze in Nunspeet, inmiddels is de kennel met hen mee verhuisd naar Friesland. Hun roedel bestaat op dit moment uit Gauke, Cieuwke en 2 van Cieuwkes dochters Blitske en Britte.  

 

Vlak voor het einde van 2022 heb ik toestemming gekregen van de Raad van Beheer om mede-eigenaar van de kennel te worden. Daarom bestaat er nu ook een Limburgse afdeling. Eefke is de stammoeder hier. Het is de bedoeling met haar een nestje te fokken in het najaar van 2024. 

Mijn roedel bestaat uit Ronja, mijn American Stafford van 5 jaar met wie ik Agility (behendigheid) train. Eefke (2 jaar) is mijn langhaar en met haar train ik ook Agility en we gaan regelmatig naar hondenshows. Sinds kort hebben we ook Hollandse Herder ruwhaar Jans (1,5 jaar) van mijn vriend in de roedel. Ik geniet dagelijks van de honden en hun interactie.

 

Thuis ben ik opgegroeid met honden, meestal hadden we er 2. Helaas was er geen tijd voor een eigen hond toen ik op mezelf ging wonen. Tot 5 jaar geleden Ronja kwam. We gingen naar de cursussen bij KC Geleen en toen Eefke kwam en we weer de cursussen volgden, kreeg ik de vraag of ik instructeur wilde worden. Het leek me geweldig en zo ben ik in het team van Gehoorzaamheidsinstructeurs gekomen. Begin 2023 ben ik begonnen met mijn opleiding voor Kynologosch Instructeur, bij HACR van Hans Schnock in Echt. Doordat ik ziek werd heb ik de opleiding nog niet helemaal af kunnen ronden: dat staat voor 2024 op de planning.
Naast mijn aktiviteiten bij KC Geleen ben ik ook betrokken bij de NHC, onze rasvereniging. 
Dit jaar wordt een spannende tijd, waarin ik al mijn aktiviteiten en trainingen weer ga oppakken, verschillende shows ga lopen en hopelijk mijn eerste nestje in het najaar!

Updates zullen hier gepost worden en neem gerust kontakt met me op als je interesse of vragen hebt!

 

Nynke